Kitverwerking

Brugvoegen
Brugvoegen (slabvoegen) worden toegepast bij het afdichten van kapotte bestaande kitvoegen, prefab betonnen galerijen en bij balkonelementen onderling. Tevens worden brugvoegen veelal toegepast in de beton-, weg- en waterbouw. De brugvoegen kunnen gemaakt worden d.m.v. verlijming van “Hypalon” kunststofband in verschillende breedten en dikten of d.m.v. twee componenten “Tiokolkit” met open kunststof weefsel in diverse breedten en eventueel afgestrooid met vuurgedroogd kwartszand.
Afdichten van stortnaden
Stortnaden in betonnen wanden worden ter voorkoming van lekkages door grondwater aan de buitenzijde afgedicht over een breedte van ongeveer 35 cm. Met een scheuroverbruggend “Bitumen/Rubber” systeem inclusief een wapening van glasweefsel. Ook kan men i.v.m. gestelde eisen aan UV bestendigheid kiezen voor een twee componenten haarscheur-overbruggende cement gebonden mortel: bijvoorbeeld “Intrasit – Poly C1” of “Hadalan E-DS” van Hahne.
Dilatatie voegen
Dilatatievoegen zijn noodzakelijk om de bewegingen en krachten in bouw- en constructiedelen van beton en staal op te vangen en te zorgen voor een hermetische afdichting. Dilatatievoegen komen voor in o.a. beton en metselwerk en variëren in breedte en diepte afhankelijk van de grootte van de elementen en de te verwachten krimp of uitzetting door temperatuur schommelingen. Er zijn diverse soorten kitten die toegepast kunnen worden b.v. PU-, Tiokol- en MS Polymeerkitten. Zij zijn allen elastisch en hebben een Shore A hardheid van 15/20. De kitten zijn leverbaar in standaard kleuren (grijs, wit, bruin en zwart).
Kitvoegen in natte cellen
Siliconenkitten worden gebruikt in natte cellen als badkamers, toiletten en keukens. Deze kitvoegen moeten bestand zijn tegen langdurige waterbelasting en zijn schimmelwerend. De kitvoegen worden vakkundig aangebracht en in bijna elke gewenste kleur geleverd.