Betonherstel

In al zijn facetten zowel constructief als cosmetisch. In nieuwbouw en renovatie. Het herstellen van beton kan op de volgende manieren:

– Handmatige reparaties

– Opleggingen / aangieten

– Betonafwerking

– Natte betonspuitmethode

Handmatige reparaties: Ardon Montfoort is gespecialiseerd in het handmatig herstellen van betonschade. Hierbij worden zowel PCC reparatiemortels (cementgebonden) als epoxy reparatiemortels toegepast. Na het uithakken van de schade tot achter de wapening wordt deze geconserveerd en de betonschade later gerepareerd. Meestal worden PCC mortels gebruikt, omdat deze mortels het meest de eigenschappen van beton benaderen zoals bv. de uitzettingscoëfficiënt. Epoxy reparatiemortels worden speciaal toegepast voor kleine reparaties waar de wapening een dekkingstekort heeft.
Opleggen / aangieten:  Naast de handmatige hersteltechnieken in de renovatie- en betonreparatiesector voert Ardon Montfoort ook werkzaamheden uit in de nieuwbouw o.a. bij prefab betonbouw. Zoals het maken van oplegblokken voor prefab betonliggers. Het ondersabelen en aangieten van betonelementen wordt door ons regelmatig gedaan in de utiliteits-, beton- en waterbouw. Hijsogen, conusgaten, gaines en schades aan prefab betonelementen kunnen wij zo goed als mogelijk ook in kleur afwerken.
         
Betonafwerking: Toepassingsgebiedenin de “Beton-, Water- en Utiliteitsbouw”, zoals tunnels, parkeergarages, bruggen en viaducten d.m.v. “cosmetische” reparatiemortels en coatings; zowel op minerale- als kunststofbasis.
   

 
Natte betonspuitmethode: Deze methode wordt vooral toegepast wanneer op grote betonvlakken dekkingsvermeerdering nodig is of bij grote reparaties aan verticale en hangende vlakken.