Kelderafdichting en Injecteren

KELDERAFDICHTING

Het afdichten van bouwwerken in de grond aan de binnen- en buitenzijde met cement gebonden dichtingsmortels en/of kunststof veredelde bitumen. Tevens afdichten van dilatatievoegen in gevels, galerijen en in natte ruimtes.Kelderafdichting wordt toegepast in de woning- en utiliteitsbouw, zowel horizontaal als verticaal. Men kan een kelder afdichten tegen grondwater zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde. Aan de buitenzijde met het “Bitumen/Rubber”systeem van Hahne. Aan de binnenzijde met cementgebonden dichtingsmortels en verkieselingssystemen. Dit laatste bij oude gemetselde kelders, waarbij tevens een totale afwerking met gecertificeerde isolatiemortels kan plaatsvinden.

kelderafdichting kelderafdichting kelderafdichting

INJECTEREN

Constructieve injecties hebben tot doel de samenhang van de constructie te herstellen. Het kan een oplossing bieden doordat deze methode een bouwdeel weer de benodigde sterkte en samenhang geeft. De injectievloeistof wordt onder lage of hoge druk aangebracht afhankelijk van de omvang en situatie. Er bestaan 2 soorten Injecties namelijk:

Vochtwerende injecties
Bestrijding van optrekkend vocht door middel van injecteren, onder lage druk met “Intrasit” producten van Hahne en met epoxy- en polyurethaanharsen onder hoge druk. Het waterdicht maken van scheuren en/of grindnesten in wanden en vloeren onder hoge druk met 1 of 2 componenten polyurethaan of epoxy injectieharsen en door middel van het aanbrengen van een vochtscherm met injectie-gel. Toepasbaar in bijvoorbeeld kelders, parkeergarages, nabezinktanks en bij RWZI ‘s etc.
injecteren injecteren injecteren
Constructieve injecties
Constructieve injecties hebben tot doel de samenhang van de betonconstructies te herstellen. Het kan een oplossing bieden doordat deze methode een bouwdeel weer de benodigde sterkte en samenhang geeft. De epoxy injectiehars wordt onder lage of hoge druk aangebracht afhankelijk van de situatie. Losliggende cement dekvloeren op een betonnen ondervloer injecteren met epoxyharsen d.m.v. het zgn. “doken”. Het verlijmen van ankers in betonwanden en vloeren.