ECODUCT ZWALUWENBERG

 Futuristische pijler siert ecoduct zwaluwenberg.

Project Negen Ecoducten van Rijkswaterstaat in samenwerking met ProRail en de provincie Gelderland nadert zijn voltooiing. Combinatei H2Eco is bezig met de laatste hand te leggen aan ecoduct Zwaluwenberg. Een ecoduct dat zowel het spoor als de rijksweg A27 overkleist en een eigen indentiteit is aangemeten dankzij een zeer futuristische middelpijler.

Meer interesante informatie klik op onderstaande linken 1 en 2

ecoduct zwaluwenberg 1

ecoduct zwaluwenberg 2

Elastisch systeem “sluit” dek ecoduct Zwaluwenberg.

Alvorens de gebiedseigen grond en vegetatie op het ecoduct Zwaluwenberg aangebracht kon worden, heeft applicatie bedrag Ardon BV uit Montfoort het betonnen dek eerste waterdicht gemaakt. “We hebben elastische afdichtingslagen aangebracht die haarscheuren in de ondergrond kunnen opvangen,” zegt Jan van Dongen van Ardon Afdichtingsbedrijf.

In opdracht van Combinatie H2Eco heeft Ardon de dekken van alle negen ecoducten afgedicht. Ardon heeft elastische afdichtingslaag op locatie aangebracht, terwijl zusterbedrijf Van Dongen Montfoort Bouwspecialiteiten de producten van Hahne (een Duitse fabrikant) heeft geleverd.

Lees verder op onderstaande link 3

ecoduct zwaluwenberg 3

Grond, grond en nog een grond

Met de aanleg van Ecoduct Zwaluwenberg is in totaal ruim 150.000 m3 grond gemoeid. Voor het verwerven en het verwerken van deze enorme hoeveelheid grond heeft combinatie H2Eco de hulp ingeroepen van BOnneveld. In totaal zijn er het afgelopen jaar uim 7.000 vrachten gelost.

Als onderaannemer van H2Eco is BOnneveld gevraagd om vier gewapende grondconstrcties te maken voor de fundatie van de landhoofden. “De grondconstructies zijn steeds in lagen van 50 centimeter opgebouw,” vertelt Stefan Alberts van Bonneveld. “Ieder laag bestaat uit een grondwapening aangevuld met zand en menggranulaat. Op deze wijze hebben we in stappen van 50 centimeter de gewapende grondconstrcties opgebouwd naar en hoogte van 4,5 meter. Vervolgens kon H2Eco aan de slag met betonbouw.

Lees verder op onderstaande link 4 en 5

ecoduct zwaluwenberg 4

ecoduct zwaluwenberg 5